Добротворци събраха пари за лечението на 9-годишния Ивко от Сливен

9-годишният Ивелин Бонев от Сливен срещна подкрепата на познати и непознати в борбата си за живот. С помощта на добродетели за детето с ДЦП беше събрана сумата от 20 хиляди евро, необходими за лечение в Турция, съобщи bTV.

Една майка на „пазар“ за надежда, надежда за здраво и тичащо дете

Майката на Ивелин – Даниела Митева, разказа, че отзвукът от историята на сина ѝ я е трогнал. „В магазина, в който работя, дойде едно детенце на възрастта на Ивко, дърпаше майката за ръкава и сочеше кутията и искаше да пусне пари в кутията. Това ме трогна”, сподели тя.

„За Турция нямаме насрочена дата, трябва да преведем парите по сметката на болницата и оттам вече ще ни дадат дата. Ако успеем да минем невролога без пълна упойка, оставаме за операцията”, обясни още Даниела.

След като разбрали за случая на Ивко, пожарникарите от РДПБЗН-Сливен поканиха 9-годишното дете в пожарната – да стане пожарникар е заветната мечта на момчето.

„На абсолютно всички автомобили, които желаеше, детенцето се качи. Беседваме с абсолютно всички деца, не само на него, показваме и мерки за безопасност”, разказа началникът-смяна на пожарната в Сливен Пламен Чичев.

Самият Ивко сподели, че е открил нови приятели сред пожарникарите: „Светът е страшен без приятели, защото, ако нямаш приятели, няма с кого да си общуваш, а пък ако няма с кого да си общуваш, как ще се почувстваш вътрешно?”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук