Докторът призна, че не е останал отзад в линейката при Кристин

Д-р Недко Димитров от ЦСМП – Сливен, който е транспортирал пребитото 7-годишно момиченце от с. Сотиря до болница в Сливен призна, че не е останал с детето и обясни защо.

Д-р Димитров твърди, че е започнал да преглежда детето, но бабата, която се била вкопчила в него, не му позволила да го направи. „При този случай аз нито мога да извърша преглед, понеже нямам достъп… тя врещи, вика, стиска, при този случай аз нямам избор, по най-бързият начин трябва да го транспортирам“, коментира той пред БТВ.

„Ако бях седнал отзад, щях да провокирам пак бабата и да започнат циркове.“ Той сподели още, че „специално при кървенето, което най-много ме притесняваше и деформацията на гърдите“ трудно може да се направи много дори в спокойна обстановка. „Бабата не мога насила да я изхвърля, защото попадам под ударите на закона“, добави още д-р Димитров.

Друга е версията на бабата на починалото дете. Според нея докторът дори не оставил чантата си, не се навел да провери пулса на детето, не е поставил и кислородна маска.

Д-р Недко Димитров е изпратил обяснението си до МЗ. Ако се установи нарушение на добрата практика, наказанието в такива случаи е от мъмрене до дисциплинарно нарушение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук