Документи за ТЕЛК могат да се подават по пощата

Документи за ТЕЛК могат да се подават по пощата, съобщават от Регионалната здравна инспекция-Сливен. Мерките се предприемат заради обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на коронавирус COVID-19, както и регистрираните случаи на заболяването в България и за предотвратяване на струпването на голям брой хора пред Регионална картотека на медицинските експертизи (РКМЕ).

Подаването на заявления-декларации за пре и освидетелстване от ТЕЛК ще се извършва чрез лицензиран пощенски оператор с известие за доставяне. Лицата или законните им представители или упълномощени от тях лица могат да подават заявление-декларация по образец съгласно приложение № 11 чрез лицензиран пощенски оператор. Необходимо да се изпратят задължително: заявление-декларация попълнено от лицето, което ще се пре-/освидетелства; направление за ТЕЛК от личен лекар или Медицински протокол от ЛКК.

Според конкретния случай: медицинска документация, включваща: – епикризи от пролежаване в болница; етапна епикриза; амбулаторни листове от консултации и прегледи от специалисти по профила на заболяването; резултати от лабораторни, образни и други и изследвания; протоколи за изписване на лекарства; документ за регистрация в КОЦ; друга медицинска документация. Необходими са още: ксерокопие от рецептурна книжка;набор за ТЕЛК, включващ картонена папка кардексза оформяне на медицинско експертно досие.

Заявление-декларацията с приложена към него медицинска документация, може да изпращат чрез лицензиран пощенски оператор на адрес: гр. Сливен, ул. „Стефан Караджа“ №2, ст. 4, Регионална картотека на медицинските експертизи (РКМЕ) към РЗИ-Сливен.

Телефонен номер за информация: 044 611 975. В изпратеното заявление-декларация, всички реквизити трябва да са точно попълнени, включително данни от документ за самоличност – лична карта на лицето или родител; данни от Акт за раждане на дете и да е посочен телефонен номер за връзка.

Заявление-декларация може да изтегли от сайта на РЗИ-Сливен, на следния линк: https://rzi-sliven.org/lkk/

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук