До пролетта паркът по поречието на р. Асеновска ще има ограда, предстои да решат дали тя ще се заключва

Паркът по поречието на река Асеновска ще бъде ограден до пролетта, това се прави основно с цел да се осигури детската безопасност, съобщи кметът Стефан Радев.

„Там е пряк излазът от зелените площи и площадките към улицата. Това, което трябва да се реши обаче е дали да бъде заключвана вратата на оградата. На пръв поглед логичния отговор е „да“, но това означава да затворим пешеходния мост, който свързва „Клуцохор“ и „Комлука“, каза още той. „Това за мен не е работещ вариант -мост, който работи в работно време, друг вариант е да направим тунел, това също няма да е много добре визуално и естетически, би било много неподходящо да насечем пространството с напречни огради и то две. В частта си за безопасност на децата и предпазване от вандализъм този вариант ще работи, но аз не съм убеден, че това е правилното решение, допълни Радев.

По думите му, заключването на вратата и напречното ограждане по ширина на парка не са подходящи. “ Ограда и врата със сигурност ще има, предстои да вземем решение как ще процедираме със заключването, евентуално“, каза още той

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук