До три месеца ще приключи осветяването на над 20 пешеходни пътеки в Сливен

До два-три месеца трябва да приключи поставянето на осветление на над 20 пешеходни пътеки в Сливен, съобщи зам.-кмета Любомир Захариев. „Пробно осветяване е направено по пешеходните пътеки на бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Бургаско шосе“, оценили сме кое ни харесва и по този начин ще продължим“, допълни още той.

По думите му, тъй като в момента през по-голямата част от денонощието е светло, осветяването на пешеходните пътеки не е приоритет и то ще бъде довършено през следващите месеци. Общо над 20 ще са осветените пешеходни пътеки в Сливен, посочи още той като съобщи, че има заявка от „Ротари клуб“ Сливен, те също да финансират осветяването на няколко пътеки, но колко точно предстои да бъде уточнено.

Припомняме,че още през март тази година кметът Стефан Радев поясни, че приоритетно ще се осветяват пътеки където има най-интензивно движение и в близост до училища и детски градини.

Прожекторите се монтират на стълбовете на височина до 7 метра, за да се виждат по – ясно местата за пресичане и ще се включват заедно с уличните лампи.

Цената за пътека варира от хиляда до 2.5 хил. лева при скъпия вариант за двустранно поставяне на платното.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук