До 10 дни ямболската прокуратура очаква доклад от проверката по случая с натровените деца

До 10 дни се очаква да бъдат готови резулатите от комплексната проверка, която ямболската прокуратура разпореди по случая с натровените деца от село Хаджидимитрово.

Районна прокуратура Ямбол е се самосезирала след журналистически материали, които визират случай с 22 деца от село Хаджидимитрово, които са били настанени в инфекциозно отделение на МБАЛ – Ямбол със симптоми на хранително натравяне. По случая е разпоредена проверка, която е възложена за изпълнение от служители на ОД на МВР – Ямбол, РЗИ – Ямбол и ОБДХ – Ямбол. Проверката, която е комплексна, се извършва с оглед евентуално извършено престъпление срещу народното здраве.

Проверката е започнала незабавно и трябва да бъде извършена в срок до 10 дни. След изпълнение на предписаното по нея органите на горепосочените три институции трябва да изготвят обобщен доклад за установените в хода на съвместената проверка факти и обстоятелства. Докладът, както и всички материали по проверката, трябва да бъдат предоставени на наблюдаващия прокурор, който да прецени необходимостта от последващи процесуални действия.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

five + seventeen =