До 10 дни ямболската прокуратура очаква доклад от проверката по случая с натровените деца

До 10 дни се очаква да бъдат готови резулатите от комплексната проверка, която ямболската прокуратура разпореди по случая с натровените деца от село Хаджидимитрово.

Районна прокуратура Ямбол е се самосезирала след журналистически материали, които визират случай с 22 деца от село Хаджидимитрово, които са били настанени в инфекциозно отделение на МБАЛ – Ямбол със симптоми на хранително натравяне. По случая е разпоредена проверка, която е възложена за изпълнение от служители на ОД на МВР – Ямбол, РЗИ – Ямбол и ОБДХ – Ямбол. Проверката, която е комплексна, се извършва с оглед евентуално извършено престъпление срещу народното здраве.

Проверката е започнала незабавно и трябва да бъде извършена в срок до 10 дни. След изпълнение на предписаното по нея органите на горепосочените три институции трябва да изготвят обобщен доклад за установените в хода на съвместената проверка факти и обстоятелства. Докладът, както и всички материали по проверката, трябва да бъдат предоставени на наблюдаващия прокурор, който да прецени необходимостта от последващи процесуални действия.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук