До 17 септември се подават заявления за гласуване по настоящ адрес. Проверяваме секцията си по телефона или чрез SMS

До 17 септември включително избирателите могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес, съобщиха от Община Сливен. Това най-често се налага, когато постоянният и настоящият адрес са в различни населени места.

Заявлението може да се подаде лично в Центъра за административно обслужване на община Сливен /образец на заявлението може да бъде видян в прикачения файл/.

Заявление може да бъде подадено и по електронен път чрез страницата на ГРАО https://regna.grao.bg/

Важно уточнение е, че гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес, могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 21 септември 2022 г.

Осигурена е и възможност за проверка на избирателната секция чрез SMS, стационарен и мобилен телефон.

SMS-ът се изпраща на номер 18 429,  който е единен и за трите мобилни оператора. Цената му е 25 стотинки без ДДС. В текста на  SMS-а се изписват единствен десетте цифри на ЕГН. Системата връща съобщение с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Проверката на избирателната секция чрез стационарен и мобилен телефон се извършва на номер 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук