ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за нова Конституция и ВНС

ДПС няма да подпише внасянето на нова Конституция, ДПС няма да гласува за свикване на Велико народно събрание. Новата Конституцията категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт, заяви председателят на движението Мустафа Карадайъ, цитиран от БНР.

„Според нас това предложение за нова Конституция е пореден удар срещу демокрацията и държавността“, подчерта той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обясни, че няма да подпишат внасянето на проект на нова Конституция, нито пък ще участват в гласуването за свикване на Велико народно събрание. От ДПС смятат, че за да се прави промяна в Конституцията, то трябва да се направи такава на текстовете, които са доказали, че не действат и това трябва да стане в една изключително спокойна обстановка след широко обществено обсъждане.

Ето какво каза още Мустафа Карадайъ:

„Изготвянето на проект за нова Конституция е поредният удар срещу демокрацията и държавността. Проектът за нова Конституция се отрича от общочовешките ценности – свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост. Новата Конституция отказва правата на личността, нейното достойнство и сигурност да бъдат издигнати във върховен принцип. Новата Конституция категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук