Драматичен театър „Стефан Киров“ с отличие „Златен век“

Снимка:Пресцентър на община Сливен

Драматичен театър „Стефан Киров“ беше отличен с почетен знак „Златен век“ – печат на цар Симеон Велики и грамота за развитието на българската култура по случай 100-годишния си юбилей. Те бяха връчени от министъра на културата Боил Банов на тържествена церемония в залата на театъра снощи. „Театърът е имал и добри, и лоши моменти. Един век български театър, особено този театър. Поздравления за всички, които са го градили през тези сто години и на добър час на хората, които ще продължават да го правят“, заяви министърът.

 

Със „Златен век“ – печат на цар Симеон Велики и грамота беше удостоен и Николай Недялков- дългогодишен директор на театъра.

 

Сред официалните гости на събитието беше и кметът Стефан Радев, който изрази убеденост в силния сливенски дух и доброто бъдеще на театъра. ,,Дължим благодарност на всички тези хора, които през годините са се трудили и са оставили част от себе си тук на тази сцена. Сливенската публика със своята възторженост, критичност и взискателност е допринесла много за театъра и неговото израстване. Убеден съм, че ще имаме още много поводи за гордост, не само ние, но и децата ни”, посочи в словото си кметът.

 

Театърът отбеляза своята 100-годишнина с постановката ,,Търси се съпруг на Мария” на Борислав Чакринов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук