Дрогираният шофьор, който си „устрои“ гонка с полицията и удари други коли, остава в ареста за постоянно

Окръжният съд в Сливен остави за постоянно в ареста мъжът, който предизвика гонка с полицаи и катастрофира, съобщават от институцията.

Припомяме, че на 26 юли, след преследване, сливенската полиция залови 33-годишният неправоспособен шофьор Б.К.И., който се оказа, че е употребил и наркотици.  След като не спрял на подаден сигнал, мъжът е преследван от полицията с включена светлинна и звукова сигнализация, ударил колата си в два автомобила, а след удара излязъл от автомобила и направил опит да избяга.

На 3 август Окръжен съд в Сливен постанови определение, с което отмени определението на Районен съд – Сливен за „Домашен арест“ спрямо 33-годишния мъж като неправилно и незаконосъобразно и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Против определението на районния съд е подаден протест от Районна прокуратура – Сливен.

Според съда съществува реална опасност мъжът да се укрие, защото бил неколкократно търсен на постоянния си и настоящ адрес и не е бил открит.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за това, че управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества амфетамин и метамфетамин, попречил на полицаи да изпълни задълженията си, предизвиквайки преследване с полицейски автомобил, след което изоставил автомобила и избягал. Той извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, причинявайки материали щети и създаване на предпоставки за причиняване на телесни повреди.

Определението на съда е окончателно.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук