Д-р Васислав Петров и д-р Мариета Божидарова са носителите на приза „Лекар на годината“ на РК на БЛС

Двама са носителите на приза „Лекар на годината“, които връчва по традиция Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Сливен в Деня на българския лекар – 19 октомври, на който православната църква почита Свети Иван Рилски. На заседание на Управителния съвет на организацията за носители на наградата са определени д-р Васислав Петров – изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и д-р Мариета Божидарова – завеждащ филиала на Спешна медицинска помощ. Това съобщи председателят на регионалната колегия на БЛС Д-р Богдан Сотиров.

„Наградите се връчват за приноса на двамата лекари при справяне с епидемичната ситуация с коронавируса. Д-р Петров, освен като директор на най-голямото лечебно заведение в областта, дава своя личен принос като работи в ковид-отделение в помощ на своите колеги. Д-р Божидарова поема цялата координация по хоспитализиране на пациентите корона-вирус в лечебните заведения и върши огромна работа“, каза д-р Сотиров.

Миналата година също имаше двама носители на наградата – д-р Милена Ченкова – началник на Отделението по инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и д-р Илиян Комитов – началник на МБАЛСливен към Военномедицинска академия.

Д-р Сотиров честити празника на всички лекари в областта.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук