Д-р Васислав Петров: Никой не потърси изоставените в Сливенската болница жени

„Никой не потърси изоставените месеци наред в Сливенската болница жени. Въпреки, че дори чрез медиите призовахме близките им да се поинтересуват от тях, резултат нямаше“, съобщи за Slivenpost.bg д-р Васислав Петров – директор на МБАЛ „Иван Селимински“ Сливен. Едната от тях – на 67 години, беше приета в Отделението по неврология в края на миналата година, а другата 80-годишна старица стои непотърсена в Белодробното отделение от ноември 2018 г.

„Благодарение на социалната работничка на болницата успяхме да направим така, че и двете жени да минат през ТЕЛК и да бъдат освидетелствани. За жената, изоставена в Неврологията намерихме място за настаняване и вчера тя беше транспортирана в Социален дом за хора с увреждания в Крумовград. За другата по-възрастна жена, която беше в Пулмологично отделение все още търсим подходящо място където да бъде настанена“, посочи още д-р Петров.

От Болницата призовават близките на две изоставени при тях жени да си ги приберат

Припомняме,че 67-годишната жена е приета на 31 декември с тежък исхемичен инсулт и е стабилизирана, но нито едно от трите й деца – двама сина и една дъщеря, не е поискало да я прибере и да се погрижи за нея. Социалният работник на болницата е направил многократни опити да се свърже с тях, оказва се обаче, че дъщерята е в чужбина, а синовете й са с изключени телефони и неоткриваеми.

По-възрастната пациентака, е приета на 3 ноември миналата година в Белодробното отделение. Тя е доведена от сина си, който повече не се е появил. Била е с тежки декубитални рани с сърдечна недостатъчност и дихателни проблеми. Оттогава от отделението се грижат за нея.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук