Д-р Петя Балулова: Само 6 от 10-те новозаразени с коронавирус са в Сливен,останалите са в София

Снимка:архив

Само шест от десетте новозаразени с коронавирусна инфекция се намират на територията на Сливенска област, останалите са открити от РЗИ София, там ще им е карантината, но по лична карта адресите им са в Сливен и затова се водят към бройката за нашата област, съобщи за Slivenpost.bg директорът на РЗИ Сливен д-р Петя Балулова.

Заразените с Ковид-19 в Сливен стават все повече -10 за денонощие

Тя посочи още, че не може да конкретизира дали сред пациентите с положителни проби от последното денонощие има медицински лица, защото информацията ще е неофициална, ако я съобщи тя въпреки, че е ръководител на РЗИ Сливен. Същата тази информация обаче, подадена от РЗИ Сливен ще е с официален характер, ако я четем в Единната информационна система за разпространението на коронавируса, където обаче не се уточнява има ли сред заболелите медицински лица или болните са от  клъстер, свързани ли са те по някакъв начин с частната болница, в която имаше голям брой заразен медицински персонал.

„Официалните данни се дават или от Националния кризисен щаб или от Областния кризисен щаб“, допълни д-р Балулова като уточни, че днес негово заседание не е планирано да се провежда.

Така и в двата варианта – официално и неофициално, въпросите остават без отговори. Такива се очакват евентуално утре, когато е работен ден и вероятно ще има заседание на Областния кризисен щаб.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук