Европейската нощ на прилепите ще бъде отбелязана в Сливен с арт ателиета и презентация

Европейската нощ на прилепите ще бъде отбелязана в Сливен с арт ателиета и презентация с беседа. Заниманията започват на 5 октомври в 11 часа и ще продължат през целия ден, съобщават от Дирекцията на Природен парк „Сините Камъни“ .
Целта на инициативата е да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата – прилепите.
Европейската нощ на прилепите се отбелязва от 1990г. От 1997г. инициативата за честване на събитието е на Секретариата на EUROBATS – Споразумението за опазване на европейските видове прилепи. Отбелязана за първи път преди повече от 25 години, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави, сред които и България. През 2012 г., за първи път към събитието се присъединиха и САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан. С това Нощта на прилепите се превръща в международна проява, надхвърляща мащабите на „Стария континент“, която цели да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата – прилепите.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук