Една вълшебна Коледа през очите на децата и младежите от социалните центрове трогна Сливен

Тържество на борбения човешки дух, креативност, вдъхновение и коледно вълшебство. Това бяха само малка част от емоциите, които сценичните изпълнения на потребителите от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в квартал „Клуцохор“ и от Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания „Св. Стилиян Детепазител“, подариха на публиката в зала „Сливен“. Коледният празник на децата и младежите от социалните центрове предизвика истински интерес и събра жители и гости на Сливен, приятели и съмишленици. Уменията и талантите на изпълнителите оживяха в познати български стихотворения и музикални разкази, дуети, които не оставиха публиката безразлична и се радваха на бурни аплодисменти.

Сред гостите в залата бе и зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Тя поздрави всички, изрази своите най-добри пожелания и поднесе поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. В него той отправя искрената си благодарност и сърдечни поздравления за усилията, вдъхновението, огромното желание и старание в подготовката на състоялия се коледен концерт.

Бъдете здрави, все така съзидателни, позитивни и не спирайте да влагате любов във всичко, което правите. В този труден и динамичен свят всеки от нас има нужда от топлина, човечност, съпричастност“, пише още кметът. В навечерието на Рождество Христово той използва случая да поздрави екипите, които с грижа, професионализъм и отдаденост, са се посветили на социалната кауза и не спират да го правят всеки ден.

„Най-хубавият празник са усмивките – на нашите и вашите деца в дневните центрове, защото има чувства и поводи, неспособни нито за описване, нито за разказване. Не се събират в думите, защото те просто са обич и благодарност, топлина и себераздаване“, на свой ред се обърна към всички директорът на центровете Величка Авджиева. Тя изрази благодарност към Община Сливен и към всички благодетели, с които заедно се опитват да сбъдват мечтите си. Авджиева благодари и на колегите си – екипите от професионалисти, които обгрижват потребителите и пожела светли празници.

Сред публиката бяха още общински съветници, директори, представители на институции в Сливен, експерти от социалната сфера, благодетели, съмишленици и родители.

В коледната магия, оживяла на сцената, се изявиха още малките таланти от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ и от Ансамбъла за народни песни и танци. Кулминацията на вечерта бе познатата на всички песен „Jingle Bells“ – на сцената емоцията си изразиха с танц много изпълнители, облечени в костюм на чакания от малки и големи белобрад старец – Дядо Коледа.

Всеки един от гостите на вечерта имаше възможност да разгледа благотворителния базар и да си закупи от цветното разнообразие от коледни сувенири във фоайето на зала „Сливен“. Изделията са дело на деца и възрастни с увреждания и средствата от тях ще бъдат в полза на благородна кауза.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук