Една майка на „пазар“ за надежда, надежда за здраво и тичащо дете

Една майка на 9-годишно дете от Сливен е тръгнала на „пазар“ за надежда, надежда за здраво и тичащо дете. Пътят към него е труден, а свитото майчино сърце и буцата, засядаща в гърлото когато моли хората да помогнат на сина й, са част от този път. Но тя няма право да не върви по него, защото всичко е в името на това да не го боли детето й, да може то един ден на върви само без проходилка и да тича като останалите свои връстници.

Майката е Даниела Митева, а детето е Ивко – ученик в ОУ „Димитър Петров“ Сливен. Роден недоносен, по-късно се оказва, че е с ДЦП. Проблемите със стойката и крачетата започват, минават много операции, интервенции, рехабилитации, но подобренията са временни и днес момчето се нуждае от скъпоструваща операция в Турция за стабилизиране на мускулатурата на краката, за да не спре да се движи съвсем и да остане в инвалидна количка.

Сумата, необходима за операцията е 20 840 евро, с такава семейството му не разполага и затова започват дарителска кампания. В нея се включват съучениците на детето, близки, познати и непознати, поставени са дарителски кутии в магазини и заведения. Помагат хората с каквото могат, но до събирането на цялата сума има още доста. Именно, за да призове хората да помогнат на сина й, Даниела разказа с треперещ глас през какво е преминал Ивко и какво му предстои, за да може да води нормален начин на живот, да ходи без всяка крачка да му причинява болка, без проходилка, да е щастлив и да се затича за пръв път към родителите си.

Средства може да преведете по банковата сметка на момчето-

Банка ДСК
IBAN BG77STSA93000025751913
BIC STSABGSF
Титуляр: Ивелин Атанасов Бонев

или чрез :
https://helpkarma.com/campaign/pomosht-za-ivko-231?fbclid=IwAR0qranS3SfuVYUYjrdEeUR9qiGgO0Zeon3iBuL38M-N5dtYqmA-tfvhmgs

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук