Езиковата гимназия в Сливен получава статут на изпитен център за Немска езикова диплома Второ ниво В2/С1

Езиковата гимназия в Сливен получава статут на изпитен център за Немска езикова диплома Второ ниво В2/С1. Тържественото подписване на Договора за придобиване на статут на ПГПЗЕ “ Захарий Стоянов“ Сливен на ДСД- гимназия (DSD II – Niveau B2/C1) ще бъде на 29 септември от 10.00 часа в Актовата зала на РУО Сливен.

Училището получава тази оторизация след няколко годишен мониторинг от страна на Посолството на ГФР в София, на Консултантския отдел по немски език към Централната немска служба за училища в чужбина, посочват от учебното заведение.

От немска страна договорът ще бъде подписан от Главния консултант към Централната немска служба за училища в чужбина, отговарящ за България. От страна на Гимназията договорът ще бъде подписан от Ефросина Кисьова-директор на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ гр. Сливен

Сред почетните гости ще бъдат Себастиан Клеве- културен аташе на Германия в България, Немско посолство, Розалин Шмих от отдел „Култура и връзки с медиите“ в България, Немско посолство и Бернд Щендер – регионален консултант по немски език на ДСД – гимназиите, отговарящ за Югоизточния регион на България – Гимназия „Гьоте“ Бургас.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук