Експерти от РУО Сливен даряват част от заплатите си, за да платят интернета на деца,чийто родители са останали без работа

Експерти от РУО Сливен ще дарят част от заплатите си, за да се плати интернета на децата в областта, чийто родители са останали без работа по време на кризата. Това съобщи за Slivenpost.bg Милена Чолакова- ръководител на Образователния инспекторат в Сливен. Парите от дарителската кампания ще бъдат насочени чрез директорите на учебните завадения, които си познават децата и знаят кое от тях в момента има нужда от заплащане на тази сметка, за да може да продължи своето дистанционно обучение, допълни тя.

„За сега ще е за един месец, надявам се да няма повече такава извънредна ситуация. На някои деца им се помага като им се дават лаптопи от самото училище, закупени от бюджета на училищата“, коментира Чолакова.

По думите й, няма да се отправя призив към други хора да се включват в кампанията им. „Системата на образованието ще направи всичко възможно да се справи сама, защото хората в момента имат нужда от страшно много неща“, посочи още тя.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук