Експерт от ПП „Сините камъни“ улови лешояда, който кацаше по покривите на сгради в Сливен

Експерт от Дирекция на Природен парк „Сините камъни“ улови белоглавия лешояд, който от няколко дни кацаше по покривите на сгради в Сливен. Птицата е освободена от волиера, намираща се на парковата територия, след определен адаптационен период. Много от лешоядите, обитаващи Природен парк „Сините камъни“ са транспортирани от зоопаркове и слизането им в града не е учудващо. Но поради неблагоприятни метеорологични условия, връщането им в планината бива затруднено,съобщават от парковата дирекция.
След подадени сигнали за необичайна, за града птица до няколко институции, включително и до Дирекция на Природен парк „Сините камъни“, служители се опитваха да достигнат до нея, но безуспешно.
Днес, след едночасови усилия, лешоядът е уловен от експерт на парковата дирекция, с помощта на граждани. Случката предизвика голям интерес от страна на случайни минувачи, проявили загриженост към състоянието на птицата. Животното е в добро общо състояние и ще бъде транспортирано до адаптационната волиера на територията на Природен парк „Сините камъни“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук