Емил Димитров: Искам да съм полезен със знанията и уменията си както за Сливен, така и за държавата

Емил Димитров е успешен бизнесмен, решил да прехвърли знанията и уменията, които притежава в сферата на политиката, за да бъде от полза както за родния си Сливен, така и за държавата. Именно това е и причината да стане за трети пореден път част от листата на „Демократична България-Обединение“ Сливен с преференция 105. В политическите приоритети на Коалицията „Демократична България“ вижда приоритетите, за които той иска да работи. Според него технологично решение на най-наболелите проблеми в страната ни има, но липсва политическа воля, за да бъде осъществено то.

„Преди всичко тази държава трябва да се модернизира и да спрат кражбите в нея. Кражбите могат да спрат, ако има по-добър контрол. Ако има по -добър контрол, тези, които крадат могат да бъдат лесно посочвани, да получат адекватно наказание и други повече да не крадат. Това правя аз и в бизнеса си – правим софтуерни системи, които спират кражбите в големите компании. За да пуснем такава система трябва да има воля от ръководството на компанията да се спрат кражбите. Като има воля -кражбите спират, има технологично решение, същото е и в държавата. Ето затова искаме да модернизираме страната, искаме да направим съдебна реформа, която да подобри контрола в нея. Искаме да има ефективна работеща прокуратура, която да може да следи за законността в държавата, да внася адекватни обвинения към хората, които вероятно са извършили престъпления, да не си спестява внасянето на обвинения към хора, които са политически приятели на прокуратурата и по този начин да възстановим справедливостта у нас. Простичко е – технологично решение има, трябва политическа воля“, казва той.

Решение има и за проблемите в Сливен, коментира Емил Димитров и посочи личната си кауза и ангажимент към хората от областта – да допринесе за по-доброто управление на региона.

„Сливен е един хубав български град, с прекрасни хора и природа, град с младо население. Да, голяма част от него е от ромски произход и очевидно има нужда от образование, за да може да бъде полезно на обществото по най-добрия начин. Градът ни е близо до морето – Бургас е на „две крачки“  с голямо пристанище, на 20 километра южно от града минава магистрала „Тракия“, имаме си прекрасна планина, има и индустриални традиции този град-няма обективна причина Сливен да не се развива добре. Единствената причина, поради която този град може да изпитва трудности и хората в него да се чувстват по някакъв начин подтиснати, че живеят в Сливен , а не да речем в Амстердам, е лошото управление в града. Затова искам да допринеса това нещо да се случва-доброто управление. Да сега, в парламентарна кампания, през народното събрание, в бъдеще когато дойдат местни избори и през местна кампания, но тук трябва да се случва добро управление. Има хора, има условия, няма политическа воля, ето ние в „Демократична България“ имаме политическа воля, аз имам политическа воля това да се случи и града ни да бъде хубав“, посочи още Емил Димитров.

По думите му, много важно е какво ще се случи след изборите на 14 ноември и дали ще бъде съставено редовно правителство. Според него, обаче това не трябва да се случва на всяка цена, защото с някои неща не може да се прави компромис.

„Не може да е на цената на съглашателство за кражби или за поредните компромиси с най-важните национални приоритети. Не може да е например компромис с овладяването на здравната криза и на кризата , която настъпва в енергийните източници и техните цени или галопиращата  инфлация, която е на прага или доходите на хората или заплатите на учителите например. Защо учителите получават по 1200 лева и са доволни от това, защото държавата ни не поставя приоритет върху образованието, с тези неща не бива да се прави компромис. Да, може да се наложи пак да има избори, възможно е, ако не се намери формулата да се работи по националните приоритети. Формулата в парламента не бих я посочил в конфигурация от партии, трудно ми е да го направя, най- малкото защото изборите не са минали, не е ясно кои партии ще са в парламента. Тези, които влязат в парламента, обаче могат да започнат първо формиране на тези приоритети, да дефинират, кои са най- важните неща. Има краткосрочни цели и дългосрочни, за мене е очевидно, че този парламент, тази фаза на развитие на парламентаризма в България предполага най-вече работа по краткосрочни цели, най-много средносрочни“, допълни кандидатът за народен представител.

Емил Димитров е категоричен, че здравната криза е номер едно за овладяване, защото много хора губят живота си. „Това е трагедия, ние трябва да сме в траур всеки ден, ама не просто в траур, а да обърнем внимание защо това се случва, защо хората бягат от ваксинация, защо не са информирани колко е важно да се пазим един друг. Разбира се здравната криза е свързана със състоянието на здравната ни система, това е по- дългосрочно решаване на въпроса, но и то трябва да започне“, коментира той.

Като причина на 14 ноември гражданите да изберат номер 30 и „Демократична България“  той изтъкна факта, че тя е солидна политическа формация, която доказа в няколко поредни изборни цикъла, че работи целенасочено и консистентно в една посока-модернизация на страната, справедливост в България и подобряване на живота на българите. По думите му, „Демократична България“ е формация, която лежи на стабилна основа. В нея няма хора, свързани с репресивния апарат на Държавна сигурност. Това е единствената политическа формация, която е фактор в политическия живот в България и може да твърди такова нещо.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук