Емил Димитров-Ревизоро: ВИК Сливен е пред фалит

ВИК Сливен е пред фалит, това стана ясно от изказване на министъра на околната среда и водите Емил Димитров пред bTV. Според него, в Сливен, Дупница и Перник трябва да са най-печелившите предприятия, но те са пред фалит. „Язовирите са на един километър от града, но заради лошо управление те са пред фалит, защото управителите им създават само проблеми, допълни Димитров.

Похвала за работата си получиха Враца, Габрово, Бургас, Стара Загора – ВиК, които работят перфектно. „Водосборовете са им далеч, но въпреки това управлението им е много добро, с великолепни ръководители“, коментира министърът на околната среда и водите.

2 Коментари

  1. След като по медиите излезе информация, че яз. „Асеновец”е с драстично намалял обем, управителят на дружеството се опитва да заблуди, че това е в резултат на засушаването, че от няколко месеца се подава вода от алтернативни източници. Ако това беше сторено, водата в язовира нямаше да намалее толкова драстично.
    Дружеството подава загуби на вода 82%. Само ВиК – Добрич има по-голям процент загуби. И забележете: в Сливен бяха усвоени десетки милиона лева за реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа. Как при осъществен „воден цикъл на града” загубите са толкова много. Или загубите се дължат на несъбрани вземания? Това не навежда ли на мисълта, че дружеството се управлява некомпетентно.

  2. Как няма да е пред фалит?След като направиха Водния цикъл всеки ден има по няколко аварии.Изтича вода за милиони…от там им идват загубите!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук