Емил Димитров – Ревизоро ще е новият екоминистър

Емил Димитров – Ревизоро е номинацията на патриотите за  нов министър на екологията, който ще заеме поста на Нено Димов. Това стана ясно след  заседанието на Коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти в МС, пише „Монитор“.

Самият съвет продължи близо 2 часа. След него кратко изявление направиха само патриотите, чиято номинация е Ревизоро.

Единственото, което вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че са предложили Емил Димитров за поста на министър, но не пожела да коментира как е приел Бойко Борисов тази номинация и доколко е консенсусна.

След това лидерът на НФСБ Валери Симеонов лаконично заяви, че това е бил „неприятен“ коалиционен съвет и попита журналистите дали трябва да се обади на тел. 112, за да си тръгне.

Иначе Каракачанов  повтори тяхната позиция, че Нено Димов бил изкупителна жертва за всички грешки в миналото в сектора. Той изтъкна, че министърът само утвърждава графиците от ВиК дружествата, които пък не били под шапката на МОСВ. Само за месец загубите на вода от стената на язовир „Студена“ до мрежата в Перник са 1 млн кубика, а за 1 година – 12 млн кубика вода.

Ревизоро ще има основната задача да направи тотални проверки и ревизии на цялата система,  не само в Перник, но и в други градове, за да не се повтори ситуацията в миньорския град. Новият министър трябва да бъде гласуван в сряда или четвъртък, поясни Каракачанов.

Рокадите в кабинета се наложиха след като предшественикът на Ревизоро – Нено Димов бе арестуван и срещу него бе повдигнато обвинение за умишлено безстопанственост заради водната криза в Перник.

Тъй като Димов бе от квотата на ВМРО, именно воевидите направиха предложението и за Ревизоро.

В последните дни патриотите обсъждаха няколко имена, сред които съпредседателят на ПГ на ОП в парламента и шеф на регионалната комисия Искрен Веселинов, както и на зам. – екоминистърът Николай Кънчев. Дори се заговори, че патриотите ще отидат с поне две имена, които да представят на Борисов в МС. В крайна сметка на премиера е било предложено само едно име – това на Ревизоро.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук