Естрадните легенди Йорданка Христова и Маргарита Хранова ще пеят за празника на Сливен

Честванията по повод празника на град Сливен – Димитровден ще започнат на 13 октомври с Открит национален турнир по спортни танци „Купа Сливен 2018“. Другите спорти събития, част от празничната програма са 14-ти Международен турнир по борба за кадети „Стоте войводи“ на 20 октомври и Маратонът „Хайдушки пътеки“ на 27 октомври.

Тържествено ще бъдат отбелязани „140-години гимназия „Добри Чинтулов“ в дните от 16 до 19 октомври.

Симфоничният оркестър ще отбележи 85 години от създаването си и по този повод на 23 октомври ще се състои представи свои концерт. Солов органов концерт на Джан Франческо Аморозо ще се състои за първи път в Сливен на 18 октомври.

Водещите мероприятия по време на празника са в дните от 24 до 26 октомври.

Ритуалът по преименуване на Регионалния исторически музей на името на д-р Симеон Табаков ще се проведе на 24 октомври. Малко по-късно ще бъдат поднесени и цветя пред неговия паметник.

Тържественото заседание на Общински съвет – Сливен ще се проведе на 25 октомври, след което ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество с Българска академия на науките. Същата вечер в зала „Сливен“ на тържествена церемония ще бъдат връчени наградите на Община Сливен за 2018 г. На открита сцена малко по-късно на площад „Хаджи Димитър“ ще има празничен концерт с участието на Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Дует „Шик“.

Празнична света литургия ще бъде отслужена на 26 октомври в Катедрален храм „Свети Димитър“. Тя ще бъде последвана от традиционния ритуал по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов“ в паметната лауреатска книга.

За децата е предвидено цирково шоу по бул. „Цар Освободител“, което ще започне в 10 часа. Празничният концерт на оркестър „Орфей“ ще започне в 12.30 часа на откритата сцена на централния площад.

Тази година делегации от побратимените на Сливен градове Тернопол, Гера и Печ също ще вземат участие в честванията по повод Димитровден.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук