Жандармерия респектира криминалния контингент по селата

Снимка: Пресцентър на МВР

Над 200 автомобила и 353 лица са проверени по време на специализирана съвместна операция на ОДМВР-Сливен и жандармерията. В хода на акцията са констатирани 67 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата за обществения ред на община Сливен, информират от пресцентъра на МВР.

Проверките са извършени от полицейски служители от участъци „Запад“ и „Петолъчка“ със съдействието на Зонално жандармерийско управление – Бургас на територията на селата Сотиря, Тополчане, Камен, Калояново, Глушник, Самуилово, Николаево, Чинтулово, Селиминово и др.

Операцията е с цел превенция и противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на селскостопанската продукция, контрол по пътна безопасност, опазване на обществения ред и нощната тишина. Проверявани са автомобили и превозни средства с животинска тяга, осъществен е контрол на лица от криминалния контингент. Съставени са 32 акта-12 по ЗДвП, 15 по ЗБЛД и 5 по Наредбата на общината. Установен е водач с алкохол 2,45 промила в село Камен. Не са констатирани сериозни рушения на обществения ред.

Полицейски сили на ОДМВР-Сливен и жандармерията продължават съвместните операции и на територията на останалите общини в област Сливен.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук