Жената, пострадала при пожара в кв. „Дружба“ е транспортирана в клиника по изгаряния в Пловдив

Жената, пострадала при пожара в сливенския квартал „Дружба“ тази нощ, е транспортирана в клиника по изгаряния в Пловдив. Това съобщи началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ -Сливен Стефан Димитров. Тя е била изведена от терасата през дома си със специална евакуационна качулка. Преди това, пожарникарите трябвало да я убедят да не скача през парапета. По първоначални данни, мъжът, загинал при пожара, се се е задушил от дима, преди огънят да обхване жилището.

Голям пожар в кв. „Дружба“, мъж е загинал, една жена е в болница

Два екипа са участвали в гасенето на огъня, като е имало известно забавяне заради отказ на компресора на една от пожарните. „Трудно се гасеше, защото в жилището имаше натрупани много вещи и опаковки“, допълни той. Междувременно, били евакуирани всички живущи в блока. Има щети по съседните апартаменти, но няма други пострадали.

Сигналът за пожара, според Димитров, е подаден със закъснение-в 23.53 часа. Пожарната била уведомена от телефон 112. Огънят, обаче вече е бил обхванал жилището. Все още не са ясни причините за възникването на пожара.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук