Жертва на домашно насилие от Сливен: Заплаши, че ще ме направи на парчета

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В Сливен жена и близките ѝ живеят в постоянен страх за живота си заради мъж, който въпреки ограничителната заповед тормози бившата си половинка. Ралица Пърева и близките ѝ са заплашвани от заливане с киселина до жестока саморазправа. Въпреки подавани десетки сигнали към полицията, и не само, проблемът и страхът остават.

„Заплашвана съм, че ще ме направи на парчета. Казвал ми е, че ще ме запали жива. Последно в събота дойде с шише с някаква течност и каза, че ще ме залее с него и ще остана без коса, без очи, без лице. Това е ежедневно. Открадна номерата на колата ми, напълни резервоара с вода. Пред работното ми място изпусна гумите на автомобила ми. Идва в дома ми и спря тока от таблото. Напълни ключалката на входната страна на жилището с клечки”. Това разказа в ефира на Нова телевизия потърпевшата Ралица Пърева.

По думите ѝ Димитър, бащата на двете ѝ деца, е оказвал и физическо насилие над нея.

„Потърсих помощ, но няма резултат. Пускам жалби, но буквално нищо не се случва”, подчерта тя. И допълни: „Винаги обаче казват, че няма свидетели на случая. По тяхната логика ограничителната заповед не действа, когато няма свидетели”.

„През нощта получих нова заплаха в пощата, в която казва, че иска да умра. Тогава отидох до полицията. Когато ме попитаха дали съм разговаряла с медии и потвърдих – го задържаха. Сега е в ареста за 24 часа“, посочва Ралица.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук