Живущи на „Лозарски връх“ искат асфалт и светлина по улицата си, засега от Общината им обещаха само улично осветление

Жители на местността “Лозарски връх“ във Вилна зона са готови на протест и затваряне на булеварди, ако от Община Сливен за пореден път не обърнат внимание на исканията им за поставяне на улично осветление и асфалтиране. За да даде гласност на проблема, с който ежедневно се сблъскват над 200 човека, живеещи на това място, ни потърси Събина Иванова, която също е сред хората, молещи за асфалт и улични лампи през последните няколко години.

„Пътят е в окаяно състояние, не е асфалтиран, когато вали целият е една локва, а лятото е ужасен прах. Подадени са много молби и жалби до кмета, заместник -кметовете във времето, имаме подписка, внесена до ръководството, но отговорът им е винаги един и същ – няма пари. Съседните улици са асфалтирани, само нашия път остана без асфалтова настилка. Затова отправяме за пореден път молба да се предприемат действия от страна на общината, да опуснат средства и проблемът да бъде решен“, коментира още жената като представи и документи показващи кореспонденцията с общината.

Другото им искане е свързано с поставяне на улично осветление, тъй като такова липсва и се налага в тъмната част на денонощието да използват мобилните си телефони, за да си светят когато отиват или се връщат от работа или пък водят децата си на детска градина и училище. „Това положение е не само трагично, но и смешно, в 21 век не е нормално да живеем в такива условия“, допълни тя.

„Този път сме категорични в исканията си и сме готови на протест, настояваме Общината да ни обърне внимание. Няма да стоим и да чакаме повече, ще блокираме кръстовища в града и главни пътища, за да види чрез медиите цяла България в какви условия сме принудени да живеем, трябва най-сетне да се намерят пари и за нас“, посочи Събина Иванова.

От редакцията на Slivenpost.bg потърсихме за коментар по темата заместник-кмета по устройство на територията и строителството на община Сливен Камен Костов.

По думите му, до момента Общината е направила много в този район, но средства за изграждане на цялостна инфраструктура няма. „Това все пак е Вилна зона, това са били земеделски терени, които не са имали никога нито регулация, нито инфраструктура. Ние се опитваме колкото можем по малко да правим. Когато си купил обаче имот във Вилна зона, не може да очакваш да имаш инфраструктурата, която има в центъра на града. Можем обаче да поемем ангажимент в близки срокове да им бъде поставено улично осветление. За асфалтирането към този момент нямаме готовност, имаме ограничен ресурс, който не стига навсякъде“, каза още той.

Заместник кметът покани на среща хората, които искат да протестират, за да опитат да намерят решение на проблема макара и не веднага. „Можем да направим среща, да кажат за колко квадрата става въпрос, колко е дълга улицата, кое им е най- наложително, каква е спецификата наоколо“ , допълни Костов.

Що се отнася до това, че останалите улици около тяхната са асфалтирани, а тази на която живеят не е, той коментира, че вероятно е така защото до там са стигнали ресурсите на Общината.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук