Живущи на „останки“ от улица плашат с гражданско неподчинение, ако Общината не им обърне внимание

Над 150 човека, живущи на улиците „Чаталджа“ и част от „Момина сълза“ в кв. „Комлука“ са готови да обявят гражданско неподчинение, ако Община Сливен не им обърне внимание и не асфалтира пътното платно пред жилищата им.
„Улиците са в окаяно състояние, няма здраво място по тях, целите са в дупки и кратери, придвижването по тях е „приключение“ както пеша, така и с кола. От 40 години ремонт не им е правен, дори частичен кърпеж, а останалите улици около тях са асфалтирани. Не знаем защо при нас полагане на асфалт няма. Само нашата „Чаталджа“ и един участък от свързаната с нея „Момина сълза“ си стоят в плачевен вид – затруднявайки движението както на автомобили, така и на живущите там хора с увреждания, които е невъзможно да се движат с инвалидни колички по тях, това разказа пред Slivenpost.bg Събина Иванова, една от потърпевшите с адресна регистрация на ул. „Чаталджа“.
В годините многократно са подавани сигнали и жалби в община Сливен с молба да се реши проблема, но той все още си стои неразрешен. Последната жалба е подадена преди две години, придружена с подписка от 150 човека, живущи на двете улици. Единствената реакция, която получили от Общината и то след настоятелно търсене на информация какво се случва, е отговор по телефона, че няма пари и ще трябва да чакат.
„Чакането и търпението ни обаче не са безкрайни, затова отново ще внесем жалба и подписка“, подчерта Събина Иванова. „Даваме им срок до седмица да ни отговорят, че ще предприемат нещо конкретно, за да бъдат асфалтирани улиците. И не сме съгласни на кръпки, искаме цялостно асфалтиране, както са асфалтирани останалите улици около нас. В противен случай ще обявим гражданско неподчинение и ще затворим в час пик кръготово кръстовище на „Розова градина“, допълни още тя.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук