Жители на „Речица“ блокираха пътя за Нова Загора, протестираха срещу разкопаните улици

Жителите на сливенския квартал „Речица“ блокираха пътя Сливен – Нова Загора в знак на протест срещу разкопаните по водния цикъл вече две години улици. Трафикът беше пренасочен навътре в квартала, за да могат преминаващите шофьори да видят в какви условия живеят в „Речица“ и по какви улици им се налага да минават ежедневно.

Протестът бе организиран в социалните мрежи и започна в центъра на града, като постепенно се изнесе към главния път и двата разклона за предградието.

От две години в „Речица“ се копае за полагане на тръби по водопроводната и канализационна мрежа, но асфалт не е полаган. Изкопите се затрупват, но пропадат, а при обилни валежи в трях пропаднаха и няколко автомобила. Част от улиците са частично или напълно непроходими. Жителите на квартала се оплакват и от високата запрашеност. Те обясниха, че ако не бъдат чути, ще продължат с протестите си:  „Значи две години тече ремонта, няма нито една асфалтирана улица. Направиха едни жалки опити, асфалта пропадна, сега са го запълнили с камъни на главната улица. Очакваме, че всички наши действия ще доведат до някакъв, до някаква степен ще бъдат чути от управляващите и може би ще имаме някакви положителни резултати“.

Първата копка на „водния цикъл“ на „Речица“ бе направена през юли 2021 година и се предвижда строителните дейности да приключат през този декември. Около 20 млн лева се предвижда да бъдат вложени във ВиК – инфраструктурата на квартала.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук