Жълт код за интензивни валежи в Сливен днес, от общината чистят шахти и канали

Опасност от интензивни валежи, мощни гръмотевични бури и градушки е обявена днес за Сливен и още девет области.

Жълт код е обявен в Южна България и предупреждението е в сила още за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Габрово, Стара Загора и Ямбол. В тези райони вечерта и през нощта срещу петък ще има условия за развитие на мощни гръмотевични бури. На отделни места валежите ще са интензивни с количества, достигащи 30-45 л/кв.м. Очакват се и градушки, предупреждават още синоптиците. 

От общината пък съобщават, че продължават с превантивното почистване на отводнителни канали и шахти на територията на град Сливен. Дейности се извършват и по главната улица. Заместник-кметът Румен Иванов коментира, че действията се налагат заради променливите метеорологични условия и проливните дъждове.

От Общинско предприятие „Озеленяване“ чистят отводнителните съоръжения.

Припомняме че, през от началото на месец май заради проливните дъждове, които паднаха на територията на града на много места се образуваха огромни водни басейни заради проблем с оттичането на водата. Едно от емблематичните места където това се получава при всеки по-силен дъжд е района до жп.гара Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук