Жът код за валежи е обявен за Сливен днес

Жът код за валежи е обявен за Сливен днес, останалите градове, в които се очаква да паднат обилни количества валежи и са със същия код са Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ямбол и Варна. Очаква се за денонощието в тях да паднат между 25 и 35 литра на квадратен метър, а в планинските райони – и повече.

В Бургас – кодът е оранжев, което означава „опасно време“, а в другите 9 от тях има обявен жълт код за потенциално опасно време. В Бургас се очаква да паднат между 35 и 65 литра дъжд на квадратен метър.

Около обяд от югозапад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен вятър, а в Източна България – временно силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад.

Преобладаващите температури ще са: минимални – между 7° и 12°, максимални в по-голямата част от страната – между 8° и 13°, на места в Северна България – по-ниски, по Черноморието – 11-14 градуса.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°
.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук