Забавленията за децата в Сливен продължават до 20 часа на 1 юни

Детски панаир на празничния Първи юни предизвика интереса на малчугани и родителите им. Пред сградата на Общината бяха разположени множество шатри за различни вълшебства и атрактивни занимания за най-малките жители на града. Първите посетители на ателиетата започнаха да творят още в 12 часа, когато започна събитието. Детски ръце извайваха кокетни съдове от глина, други майсторяха римски мозайки, трети правеха с магията на слънчевите лъчи копия от негативи върху хартия и какви ли не още чудеса. Най-много момиченца имаше в работилницата за изработване на украшения от плъстена вълна и в ателието за макиаж – рисунки върху лицето или ръцете. Най-много момчета пък се събраха около специализирания пожарен автомобил, пробваха каски на огнеборците, катереха се в кабината на машината, позираха за снимки с мама и татко.  Още в началото на панаира дойдоха десетки деца с близките си. Сред тях, като родител, бе и кметът Стефан Радев със своя син.

Радостните емоции създаде фондация „Изиарт“ – организатор на панаира, която не за първи път е партньор на Общината за Международния ден на детето. Фондацията подготви и специални изненади чрез мобилни приложения за Регионалния исторически музей и зала „Сирак Скитник“. Настроение създадоха и изпълненията на детски формации от града: съставите „Бисерче“ при Военния клуб и „Детелина“ при ОУ „Ел. Багряна“ с ръководител Магдалена Луканова, Мажоретния състав при ОУ „Хр.Ботев“ с ръководител Мариянка Стоянова и Школата за народно пеене „Славейче“ при НЧ „Хр. Ботев“ с ръководител Петя Григорова.

Забавленията продължават. В 18 часа Държавният куклен театър ще представи спектакълът „Жабокът цар“. Площадът пред Общината ще бъде детска територия до 20 часа днес.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук