Заболеваемостта в Сливенска област нараства още и се доближи до средната за страната

Заболеваемостта в област Сливен към момента е 1 635,71 души при средна за страната от 1 684,71 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред новозаболелите, диагностицирани през последното денонощие, са 15 учители и 28 деца и ученици от детски заведения и училища в областта, двама лекари, 5 медицински сестри и санитар от доболничната и болничната помощ.

Почина неимунизиран пациент с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 85 години. Щабът изказва съболезнования на семейството и близките.

229 са поставените дози ваксини. Общият брой на приложените дози от началото на кампанията е 86 520, а лицата със завършен имунизационен статус са 42 385.

Щабът отново напомня, че вирусът е силно заразен и се разпространява на територията на цялата област. При проява на първи симптоми гражданите трябва незабавно да се обърнат към личните си лекари. За ограничаване на разпространението е необходимо стриктно да се спазват разпоредените мерки за правилно носене на предпазни маски, физическа дистанция, редовна дезинфекция, избягване на струпвания от хора.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук