Заведенията отварят за клиенти на 1 март

Ресторнтьорите ще отворят заведенията си на 1 март. Това стана ясно след среща на собствениците на заведения с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, съобщи БНТ.

От бранша обясниха, че са срещнали разбиране и консенсус при разговорите с министъра. „Разбрахме се, че ще имаме неговата подкрепа във връзка с една предстояща среща с икономическия екип на премиера и самия него“, обясниха представители на ресторантьорите.

По думите им искат да имат предвидимост и да бъдат компенсирани. Според собствениците на заведения не е справедливо да бъдат облекчавани мерки в определени сектори, а в други – не.

На срещата е бил засегнат и въпроса за отваряне на нощните заведения от 14 март.

На извънредно правителствено заседание премиерът Бойко Борисов изиска от здравния министър да проведе среща с представители на ресторантите, заведенията и нощните клубове и да обсъдят възможните решения за бранша. Един от възможните варианти е те да отворят още в началото на февруари при 50% капацитет и с работно време до 22.30 часа, като в този случай рискът е те отново да бъдат затворени при влошаване на епидемичната обстановка. Друг вариант за ресторантите, заведенията и нощните клубове е да отворят от 1 март, като до тогава се подкрепят със средства, отпуснати с нотификация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук