Завишен контрол по пътна безопасност през почивните дни

В ход е специализирана операция за скорост по автомагистрала „Тракия” и пътища първи и втори клас. Продължава засиленото полицейско присъствие и контрол по пътна безопасност в най-натоварените дни през летния период. Предвид интензивния трафик в дните от петък до неделя в ОДМВР-Сливен е създадена организация за контрол по автомагистрала „Тракия”, главните и второстепенни пътища в областта: петък- от 14,00 до 21,00; събота- от 08,00 до 14,00, неделя- от 14,00 до 21,00 часа.

Ще се следи за неправомерно движение, спиране и паркиране в аварийната лента на
автомагистралата. По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол на скоростта в експлоатация. Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица ще осъществяват контрол по спазване на скоростните режими на места с повишена концентрация на пътни произшествия и засилен трафик в
областта. Ще се обърне внимание на пътните участъци извън населените места на първокласни и второкласни пътища.

Засилени остават проверките за употреба на алкохол и наркотици, както по главните пътища, така и в малките населени места. В хода на приключилата на 22 юни операция на ROADPOL по установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, са санкционирани 7 водачи с алкохол над 0,5 промила и един водач, употребил наркотици. ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковано изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук