Загробиха изхвърлените между Панаретовци и Николаево торби с животински отпадъци, търсят кой ги е оставил там

Снимка :Симеон Симеонов

Изхвърлените в гората между селата Панаретовци и Николаево торби с животински отпадъци са загробени, компетентните органи издирват кой е оставил боклуците там, това съобщи за Slivenpost.bg Данка Кънева – кметски наместник на село Николаево. „Ситуацията е овладяна, мястото е почистено и обезпаразитено още вчера“, посочи тя. По думите й, не е ясно кой го е направил, но със сигурност проблемът е културата на хората. „Имаше дознатели, те вече ще си свършат работата и ще търсят извършителя“, допълни Данка Кънева.

От полицията съобщиха ,че на 5 януари е започнато досъдебно производство, относно нерегламентираното изхвърляне на животински отпадъци в землището на село Николаево. Случаят е докладван на Районна прокуратура-Сливен, извършват се процесуално-следствени действия.

Снимки на изхвърлените чували с отпадъци се появиха в социалната мрежа вчера и напомниха за ситуацията през лятото на миналата година, когато на няколко места около сливенските села бяха изхвърлени торби с биологични отпадъци. Тогава заради африканската чума по свинете много стопани ликвидираха прасетата си в жегите, а остатъците от животните бяха изхвърлени в землищата на селата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук