Задържани са 8 души във връзка с разследването на онкоболниците

Към момента има задържани 8 лица, които са съпричастни, предстои да видим към колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов, съобщава БГНЕС.

Вътрешният министър коментира проверката, която спецпрокуратурата и ГДБОП започна в две онкоболници. Едната е „Йоан Павел“ в София, а другата – „Свети Мина“ в Благоевград. „Извършват се действия по неутрализирането на организирана престъпна група, която е извършвала престъпления с лекарства и болници“, уточни министър Маринов.

Той отказа да даде повече подробности с аргумента, че така може да се попречи на разследването и увери, че когато работата на разследващите приключи, ще бъде дадена подробна информация.

Вътрешният министър е категоричен, че финансовото измерение на извършените престъпления не е от голямо значение за случая. „Финансовият размер не е толкова важен, колкото да се прекъсват и предотвратяват действия с лекарства, тъй като това има социално измерение. Засягат се човешки съдби и човешки живот“, смята Маринов

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук