Задържаха двама докато точат пропан-бутан от товарен автомобил

Двама мъже са задържани в момент на прехвърляне на пропан-бутан от товарен автомобил в Сливен. Те са заловени след получен сигнал и проведена специализирана полицейска операция на територията на областите Сливен и Бургас. В акцията са участвали служители на Икономическа и Криминална полиция при ОДВМР – Сливен и колегите им от Бургас.
Задържаните мъже са на 50 и 45 години, от Айтос и Бургас.

При извършените процесуално – следствени действия е установено, че масата на превозното средство е надвишена и в него има около 9 000 литра пропан бутан повече. От товарния автомобил, собственост на 45-годишния, са иззети бележник и пари, имащи отношение към незаконната му дейност.

В хода на разследването била проверена и бензиностанция в Айтос, където била открита друга цистерна, с близо 5000 литра газ, свързана с легална цистерна за газ, от която се зареждали автомобили и битова газ. Иззети са проби от горивата за изследване.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на двамата продължава под ръководството на прокуратурата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук