Задържаха телефонен измамник при спецоперация на ГДНП, ОДМВР-Сливен и Плевен

50-годишен мъж от с. Боров дол е задържан за участие в телефонни измами при спецоперация на ГДНП, ОДМВР Сливен и Плевен.

Мъжът е заловен на 18 октомври в Сливен в момент на вземане на парите от извършена същия ден измама за сумата от около 7 700 лева спрямо възрастна жена от село Гавраилово. Според събраните първоначални данни, мъжът е изпълнявал ролята на куриер/муле в престъпната схема. При проведените действия по разследването са намерени и иззети мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната дейност на мъжа.

Установена е съпричастност на задържания към още три измами, извършени в периода 23 септември – 14 октомври т.г. на територията на Плевенска и Благоевградска области на обща стойност над 50 000 лева.

50-годишният е привлечен като обвиняем по досъдебното производство на ОДМВР-Сливен и е задържан за срок до 72 часа, като днес предстои да бъде поискано от съда да му бъде наложена постоянна мярка за „Задържане под стража“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на РП-Сливен и РП-Никопол.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук