Задържаха тримата мъже, пребили 72-годишен дядо, за да му отмъкнат пенсията

Задържаха тримата мъже, които пребиха и ограбиха 72-годишен дядо, за да му отмъкнат пенсията. Грабежът в новозагорското село Езеро е разкрит от полицията за по-малко от 24 часа. Днес директорът на ОДМВР – Сливен старши комисар Димитър Величков и административният ръководител на Районна прокуратура – Сливен Иван Иванов се срещнаха днес с възрастния мъж станал жертва на грабеж в дома си.

В малките часове на 29 декември, маскираните нападатели проникнали в къщата на възрастния мъж, заплашили са го с хладно оръжие и му нанесли удари в областта на главата и тялото. Откраднали от него 150 лева и избягали. Сигналът за случилото се постъпил в полицията в 1.05 часа и бил незабавно поет от служители на РУ – Нова Загора.

Предвид тежестта на извършеното престъпление е проведена специализирана операция, в която се включили служители на сектор „Противодействие на
криминалната престъпност” към ОДМВР – Сливен. В хода на акцията двама от нападателите са открити в къща в същото село, а третият е задържан в Ямбол. Първоначално тримата са задържани за срок до 24 часа. Направили са пълни самопризнания за стореното. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук