Задържаха шофьор на БМВ след гонка с полицията по сливенските улици

Задържаха дрогиран шофьор след гонка с полицията по сливенските улици. Служителите на реда се наложило да преследват нарушителя в продължение на час докато го спрат и арестуват. По време на преследването мъжът ударил полицейски автомобил и друга кола, изчакваща на кръстовище в центъра на града.

Преследването на нарушителя започнало на 19 януари, около 15.15 часа, на булевард „Янко Сакъзов“.Полицейски служител подава сигнал и прави опит да спре за проверка лек автомобил „БМВ- Х5“. Водачът не спира, увеличава скоростта и прави опит да избяга. Полицейските служители тръгват след него. Движението му е спряно от автомобили, изчакващи на светофара на кръстовището с булевардите „Бр. Миладинови“ и „Хаджи Димитър“. Водачът на „БМВ“-то прави опит да потегли, при което удря полицейския автомобил и друг автомобил, изчакващ в кръстовището.

След още няколко рисковани маневри и опасно поведение на пътя той е спрян и задържан до блок №23 в квартал „Даме Груев“. Водачът е 33-годишен от новозагорското село Сокол. Проверката за употреба на наркотици е показала положителен резултата за амфетамин и метамфетамин. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук