Закупени на търг детски рисунки красят сливенската полиция

Закупени на търг детски рисунки красят сливенската полиция. Търгът е проведен вчера по време на тържествената церемония за връчване на отличията „Полицай на година 19” в столицата. Церемонията се провежда за 26-та поредна година по инициатива на Министерство на вътрешните работи и фондация „Доверие и закрила”.

За поредна година детски творби, участвали в конкурса „Аз и Детското полицейско управление”, са продадени на търг с благотворителна цел. Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков е участвал в търга и е донесъл в Сливен две от произведенията на малките творци. Авторите са две деца, доброволци от Детско полицейско управление-Сливен към ОУ „Д-р Иван Селимински“, Йоанна Стефанова и Аделина Венелинова.

От изложените 100 рисунки, са продадени 61, а събраните средства са 4190 лева. Те ще бъдат внесени по сметка на Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, посочват от пресцентъра на полицията.

Средствата по Националната кампания се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук