Зам.-министър Николай Павлов дойде в Сливен, за да чуе гласа на младите

Да се чуе гласът на младите и чрез него да се изберат основните приоритети и идеи, които ще залегнат в бъдещата Национална стратегия за младежта -2020-2030 г. Такава беше основната цел на посещението днес в Сливен на зам.-министъра на младежта и спорта Николай Павлов. Въпреки, че обърка града, в който се намира и вместо в Сливен заяви, че е в Русе, все пак беше наясно с някои от приоритетите за Стратегията, които са изяснени след проведените досега срещи с младежи в страната.

По думите му, младите хора имат нужда от достъп до услуги, по-добра информация, искат да имат културни мероприятия и достъп до спортна инфраструктура. „Вълнува ги пазара на труда и достъпността до него, интересува ги международен обмен и възможностите да пътуват. Нашата цел е в диалог директно със заинтересованите – младите хора на страната, да получим информация и да оформим неща, които да залегнат в Стратегията. Окончателните й текстове ще бъдат изготвени към края на годината“, посочи още той.

Над 120 участници от Сливен присъстваха на дискусията с Николай Павлов посветена на Стратегията, която се проведе в зал „Май“. Младежите поставиха основен акцент върху участието на младите хора при разработване на политиките за младежта, здравословния начин на живот и спортната активност, доброволчеството и професионалната реализация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук