Започва изграждането на две нови кръгови кръстовища в Сливен и проектиране на трето

Изграждане на две кръгови кръстовища планира да започне през тази година Община Сливен, съобщи заместник-кмета по строителството Камен Костов очертавайки работата по тях като приоритетна за 2022 г. Става дума за кръстовищата между булевардите „Банско шосе“-„Самуиловско шосе“ и „Панайот Хитов“-„Стефан Стамболов“. Предстои възлагане на проектиране за изграждане и на кръгово кръстовище между булевардите „Илинденско въстание“ и „Бургаско шосе“.

„С това продължаваме политиката си по осигуряване на по-голяма безопасност на движението и подобряване преминаването на автомобили през възлови участъци“, каза Костов.

Планирано е изграждане на две нови улици. Едната ще преминава през военните имоти, където се намира паметникът на 6 артилерийски полк и е предвидено на бъде преместена сливенската пожарна. Другата улица ще се изгражда в Индустриална зона.

През 2021 година Община Сливен изпълни един от мащабните си проекти – реконструкция на булевард „Хаджи Димитър“. Стартира асфалтирането на бул. „Стефан Стамболов“, което ще бъде довършено тази година. Извършиха се ремонти на сгради на кметства, детски и спортни площадки, асфалтиране на планински пътища, улици в града и населените места.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук