Започва изграждането на ново кръгово движение на бул. „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“

На 19 юни започва изграждането на ново кръгово движение между булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в Сливен.

Ще бъде създадена временна организация на движението без да се затваря кръстовището. Община Сливен призовава водачите на автомобили да преминават през него с повишено внимание, като спазват временната организация.

Стойността на обекта е 711 000 лева без ДДС. Изпълнението е възложено на фирма „Билдинг – ТД“ ЕООД. Строителните дейности трябва да приключат от 150 дни. При благоприятни условия обектът ще бъде изпълнен по-рано, като кръговото движение на булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“ – то бе изградено за 45, вместо за 120 дни според указания срок.

Новото кръгово движение е сред приоритетните обекти на Община Сливен и е част от политиката за повишаване на пътната безопасност. Целта е да се намали риска от произшествия и да бъде създадена по-голяма безопасност при занижаване на скоростта. Европейската практика показва още, че кръговите движения осигуряват по-добра пропускливост, тъй като се избягва спирането и чакането на светофари.  Намаляват се и задръстванията.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук