Започнаха ремонтите на уличната пътна мрежа в общината

Близо 2 млн. лв. е осигурила Община Сливен за поетапен ремонт и изкърпване на уличната пътна мрежа в различни участъци, които стартираха от вчера. От Дирекция „Общинска инфраструктура“ уточняват, че приоритет при извършване на ремонтните дейности ще имат улиците, по които се движи градският транспорт и които захранват важни обекти. „Предстоят ремонтни дейности по уличната мрежа в централна градска част, като поетапно ще бъдат обхванати и улиците, за които са подавани сигнали и са проверени за неотложно изпълнение“ каза Велико Балабанов от Дирекция „Общинска инфраструктура“, който даде още разяснения по отношение на ремонта на уличната пътна мрежа.

Сред вече извършените дейности е асфалтирането на ул. „Работническа“, където не е бил полаган асфалт досега. Бяха асфалтирани още подходът и общественият паркинг, северно от ул. „Мишо Тодоров“, в района на ОББ.

От общинската дирекция информираха още, че е приключил и текущият ремонт по част от балканската пътна мрежа – в участъци от пътя Сливен в посока връх „Българка“, Раково и от връх „Българка“ в посока местността „Меча поляна“. Дейностите там са включвали машинно изкърпване на сериозни нарушения на пътната настилка, които са представлявали опасност за движението.

Скоро се предвижда да започне и ремонтът на уличната пътна мрежа в малките населени места.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук