Започна асфалтирането на сливенските улици с реконструирана ВИК мрежа

Започна асфалтирането на улиците, разкопани заради планираната реконструкция на
водопроводната и канализационната мрежа на Сливен. Модернизацията се осъществява по големия европейски проект на сливенското водно дружество за доизграждане и рехабилитация на ВиК-инфраструктурата в населените места с над 10 000 жители, каквито са Сливен и Нова Загора.

Фирмата изпълнител започна асфалтирането на засегнатите от строителните работи участъци в промишлената зона на Сливен. Мястото е избрано, за да има най-малко затруднение в движението на гражданите в този район. Асфалтирането се извършва в три пласта, както е предвидено по проекта, съобщиха от ВиК-Сливен.

Както обеща на последната работна среща във ВиК представителят на фирмата изпълнител Петър Михайлов, асфалтирането и възстановяването на засегнатото улично покритие започна във втората половина на юни. Очаква се в промишлената зона на Сливен то да приключи до края на месеца. Строителната фирма ще започне асфалтирането на улиците в централната градска част, след като приключи с асфалтирането в промишлената зона. Асфалтирането на бул. „Панайот Хитов“ ще се случи вероятно в началото на юли, след завършването на строителните дейности в
Североизточната му част. Строителят се старае да спазва договорените ангажименти към водното дружество и до края на юни – началото на юли, част от районите с изкопни дейности да бъдат с възстановена настилка. Извършени са вече над 70 процента от дейностите по реконструкцията на водопроводната и канализационната мрежа в Сливен.

Управителят на водното дружество инж. Севдалин Рашев изрази убеденост, че до края на годината всички строителни дейности плюс асфалтирането на засегнатите улични участъци ще бъдат завършени, с което ще се приключи и с притесненията за гражданите на областния град от изкопните работи. „ВиК-Сливен“ се извинява на
потребителите за причинените неудобства.

През следващата година ще се работи по реконструкцията и модернизацията на помпените станции на трите водоснабдителни системи на Сливен – Мечкарево, Тунджа и Гергевец. Работата по тях трябва да приключи в края на 2023 година. Помпените станции са извън територията на областния град и ремонтните дейности в тази си част няма да причиняват дискомфорт на населението.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук