Заради коронакризата отменят „Златна праскова“ и два фолклорни фестивала

Снимка: архив

Заради коронакризата отменят регионалния празник „Златна праскова“ и два фолклорни фестивала. В условията на сложната и динамична обстановка, свързана с пандемията, както и необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки,  Община Сливен отменя част от проявите, включени в културния календар за 2020 г. Решението беше гласувано по време на днешната редовна сесия на Общински съвет-Сливен.

Регионалният празник „Златна праскова“ трябваше да се състои на днес в с. Гавраилово. Събор-надпяване на клубовете на пенсионерите „Карандила пее”, който традиционно се провежда в началото на месец август в местността Карандила и Традиционен фолклорен събор на каракачаните в края на месец  август в местността Карандила също се отменят.

Мотивите за това са да се избегне струпването на групи от хора и рискът от заразяване, да бъде минимизиран. Проявите са масови и обхващат значителен брой участници и публика от страната и чужбина. С оглед за опазване здравето и осигуряване на безопасността на гражданите и гостите на община Сливен, те се отменят. Следващите им издания ще се проведат през следващата 2021 г.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук