Засега избирателните секции в община Сливен са 184, едната е подвижна

184 са избирателните секции до момента на територията на Община Сливен. Това съобщи секретарят на Община Сливен Валя Радева. Разкрита е допълнителна секция в МБАЛ „Хаджи Димитър“, при не по-малко от 10 избиратели ще бъдат разкрити секции в Областната болница, Старческия дом и ареста, посочи още тя. На местните избори на 27 октомври няма да има избори за кмет на кметство в 17 населени места, където избирателите са под 350. Там ще се избират само кмет на общината и общински съветници.

На територията на общината е сформирана една подвижна секция. За гласуване в нея са подадени 31 заявления от хора с увреждания. В нея ще гласуват хора освен от Сливен и от селата Драгоданово, Крушаре, Чокоба и Желю войвода. Днес в Сливен ще пристигнат и изборните книжа. За местния вот са отпечатани 120 000 бюлетини, допълни Валя Радева.
В училищата където на 27 октомври ще има разположени изборни секции, 28 октомври – понеделник ще бъде неучебен, но присъствен за учениците ден. В училищата където не е имало секции ще се провежда нормален учебен процес.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук