Засилено полицейско присъствие в новогодишната нощ в Сливен

Засилено присъствие на екипи на сектор „Пътна полиция” ще има от днес до 03.01.2023, когато се очаква засилен трафик. Предвидени са екипи на автомагистрала
„Тракия”, по главените и второстепенни пътища в областта. Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. В ход е специализирана операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност”. Ще се осъществява засилен контрол за употреба на алкохол от водачите на МПС в празничната новогодишна нощ-31 декември и 1 януари.

Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. Следи се за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи и застраховка „Гражданска отговорност“.

Извършва се контрол по спазване на ограниченията, въведени от Агенция „Пътна
инфраструктура”, за движението на товарни автомобили.

ОДМВР-Сливен предупреждава гражданите да бъдат внимателни при използването на
пиротехнически изделия. С оглед безопасността те трябва да се купуват само от търговски обекти, притежаващи необходимите разрешителни. Задължително да се проверява срокът нагодност. Да не се предоставят за ползване от деца и да не се използват в закрити помещения.

ОДМВР-Сливен пожелава на всички весело посрещане на Новата 2023 година.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук